Waar kun je schaatsen?

  • #natuurijs

    Waar kan ik schaatsen?

  • #natuurijs

    Waar kan ik schaatsen?

  • #Schaatsen

    Het eerste ijs van het jaar!

Wij zijn altijd klaar om te schaatsen!

Het gaat los: De mooiste plaatsen om op natuurijs te schaatsen

De vooruitzichten zijn goed! Met temperaturen onder nul stijgt de schaatskoorts. Waar kun je schaatsen? Hoewel het ijs nog lang niet overal betrouwbaar is, ligt er al wel op veel plaatsen een ijsvloer. Helaas is de dikte nog niet goed. Het ijs moet nog verder aangroeien. Weet u een mooie plaats om te schaatsen? Laat het ons weten en we voegen uw tip toe.


Update januari 2024: De eerste marathon op natuurijs is al een feit. Inmiddels zijn meerdere opgespoten ijsbanen (beperkt) open, maar je moet er wel wat voor over hebben om er te komen. Houdt de volgende ijsbanen in de gaten - maar check altijd eerst de openingstijden voordat je afreist!: Amersfoort, Ammerstol, Baambrugge, Boskoop, De Lier, Doorn, Nieuw-Buinen, Noordwijk, Veenoord, Warmond, Noordlaren en Zeist.

Op de bekende Ryptsjerksterpolder wordt ook al geschaatst, maar er zijn ook al mensen door het ijs gezakt. Oppassen dus!

Update zomer 2023: er wordt hard aan gewerkt om deze site voor het nieuwe seizoen weer up-to-date te hebben. Kom snel weer terug als het begint te vriezen!

Update 10 februari 2021: Hoewel er op sommige plaatsen opnieuw wat sneeuw is gevallen, begint het ijs op steeds meer plekken betrouwbaar te worden, vooral op ondiepe plekken.

Update 9 februari 2021: Het ijs in het Gooi is nog volstrekt onbetrouwbaar. De kwaliteit is slecht door de enorme sneeuwval. Vanuit Groningen kregen we wat foto's doorgestuurd van een prachtige ijsvloer - maar vooralsnog is deze nog flinterdun.




Natuurijs updates


Copyright © Schaatsenopnatuurijs 2024


Privacy en cookies